Ändra vanor

Ja, det var ju det här med mitt nya liv… oj så svårt det kan vara att ändra på invanda mönster! Men jag tror ändå att hjärnan arbetar med det utan att jag tänker på det så jättemycket. Jag har blivit mer uppmärksam på vad jag gör och vad jag äter. Som här för någon dag sedan när jag var ute på promenad med vagnen, hade på Cardio Trainer, och gick och funderade på hur många fler kalorier man förbränner när man kör barnvagn i snö jämfört med att bara promenera rakt upp och ner. Cardio Trainer hade inte ”Walking with a stroller” som ett möjligt alternativ, eller ännu hellre ”Walking with a stroller in snow”. Idag däremot gick promenaden betydligt lättare då snön smält bort och jag passade på att öka tempot något så jag blev lite flåsig och varm. Så jo, jag har nog blivit lite bättre på att ta mig ut och gå, ursäkten att jag inte ids ringer så illa i öronen numera.

Försökte mig på lite yoga i fredags också. Laddade hem någon app men det gick åt pipsvängen. Jag var alldeles för stel i kroppen och rörelserna skulle göras sååå långsamt. Men det var skönt att stretcha och tänja i alla leder. Jag gillar ju yoga så får väl försöka igen. Det finns säkert fina instruktionsvideos på youtube att följa med i. När Sebbe somnar vid 19 tiden på kvällen så finns det faktiskt en liten lucka att yoga etc innan kvällsfikat, så det är ju inte så dumt.

Funderar skarpt på att återigen köpa träningskort, men det tar det efter nyår. Smita iväg på lite zumba eller bodyjam skulle vara så roligt, jag älskar ju att dansa!

Kostmässigt går det inte riktigt lika bra. Jag har slutat iallafall med svart te, dricker bara rött, men med kaffet är svårare, blir 3 koppar om dagen (vilket inte är så väldans mycket). Borde låta bli kakor och chips med finns det hemma är det svårt. Jag ställde mig ändå på vågen och då är det väl egentligen inte att jag behöver gå ner så många kilon, måste mer bara förflytta fettet från mage och haka, eller omvandla fett till muskler helt enkelt 🙂

 

You may also like...