Helgens event

Åh det är dåligt med inspiration här. Tycker den här årstiden är rätt brutal, är lika förvånad varje år när jag tagit mig igenom den, på något sätt. Inte ens något sug efter julen ännu. Så kanske därför var det lite extra kul att vara iväg på lite galej i helgen. Det var röda mattan, bubbel, tapas, ett glas vitt och en helt lysande föreläsning om jämställdhet av Kristina Bergdahl – i Hett på Bränna.
Det handlade bland annat om skillnaden hur män och kvinnor framställs i reklamen, männen som ”mördare” och kvinnorna sitter och skrattar åt sin sallad. Att de flesta filmer inte klarar ett enkelt bechdeltest. Känner mig nästan lite ”förstörd” nu när jag sitter och kollar på tv:n, men det är väl mina ögon som har öppnats lite. Hur vi lever i en sådan mansdominerad värld och på vilket sätt som kvinnor framställs i media. Och att detta påverkar bilden av irl-kvinnor som vi alla har. Den största tankeställaren var nog ändå att med den tillgängligheten som finns nu så (vi vågar inte ens tänka tanken) vad barn/ungdomar får se, i så tidig ålder, vi skulle nog svimma av. Men lösningen är inte att bannlysa och förbjuda, det finns ju där ändå. Utan att våga prata, och jag tror inte man kan förlita sig på att skolan vågar ta tag i den biten, och inte heller ungdomsmottagningarna. Men jag känner mig lite överväldigad och vet inte vart man ska börja, och vad man kan göra, kan lilla jag göra någon skillnad? Med förra föreläsaren Olle Waller så anar man nästan en röd tråd och det skulle vara roligt om det fortsatte spinna vidare på detta spår tycker jag. Jämställdhet är verkligen ett (ständigt) aktuellt ämne och det är så bra att bli påmind, så man inte faller tillbaka i gamla spår. Nu vet jag vem som kommer vara nästa föreläsare och det kommer att bli så superbra!! Jag hoppas verkligen att jag har möjlighet att gå då 🙂 Så håll era ögon öppna – jag kan återkomma när det är officiellt så ni inte missar detta härliga event!

You may also like...